BEAUTY || 10 koraka do savršenog i postojanog ljetnog makeup-a + proizvodi i look | Marija Nicole

Dragi moji,

na redu nam je jedna tema koja naizgled izgleda vrlo proturječno. Šminkanje i vrućine? Ide li to uopće skupa? Šminkanje na 35+ stupnjeva? Kako? Zašto? Mnogo je pitanja koja nam se motaju po glavi kada razmišljamo o ovoj tematici. Danas ću Vam predstaviti način na koji se ja šminkam kada je to potrebno, a kada je vani 35+ stupnjeva. Zbilja je moguće. Ovaj makeup je za dane kada baš želite ili morate nositi makeup, npr.za šetnju gradom, noćni izlazak (uz neki jači eye look) ili neki događaj.

1. Dobra priprema lica

Vrućine obično podrazumijevaju i visoke UV zrake, stoga niti ne pomišljajte na izlazak iz kuće bez dobre hidratantne kreme koja u sebi sadrži SPF, odnosno zaštitu od sunca. Vjerujte mi, ne želite dobiti neku bolest ili u starosti izgledati ispijeno i naborano jer ste bile lijene nanijeti SPF kremu. Vjerujte mi. Ja koristim Niveinu hidratantnu kremu koja u sebi sadrži SPF 15, ali planiram kupiti neku kremu koja ima i viši udio SPF-a.


2. Matirajući primer
Ljetni mjeseci su ubitačni za osobe s masnom kožom, ali i za one sa suhom. Stoga Vam preporučujem da koristite neki matirajući primer kako bi se šminka što bolje i duže držala na licu. Također, izbjegnut ćete nepotrebno mašćenje kože i puno manje ćete izgledati kao disko kugla. Preporučujem L'oreal infaliblle primer ili Catrice matt primer kojeg i sama koristim.

3. BB krema

Mnogo je bolje koristiti BB kreme od pudera u ljetnim mjesecima. Jednostavno su laganije i prozračnije na licu. No to ne znači da ne možete koristiti puder ako ga preferirate, kao ja osobno. Jednostavno ga nanesite u puno manjem sloju nego inače. Neka to bude lagano i prozračno. Ljeto je vrijeme kada želimo čim više pokazati prirodnu ljepotu. Ja koristim Bourjois Healthy Mix puder u nijansi 53 i obožavam ga ljeti i zimi.

 
 4. Korektor 

 Korektor obožavam i koristim ga češće od pudera. Samo ga nanesem na podočnjake i na područja koja želim posvijetliti i izgleda odlično. Za ljetne mjesece Vam preporučujem Bourjois radiant light korektor jer je lagan na koži, a odlično posvjetljuje i prekriva.

5. Puder u kamenu

VRLO važan korak u ljetnom makeupu. Želite preći cijelo lice ovim proizvodom jer je upravo on taj koji će Vam pomoći da makeup ne sklizne s lica. Ja koristim Bourjois Healthy Mix puder u kamenu ili Rimmelov Stay Matte. Oba su odlična, iako preferiram Bourjois.

6. Bronzer

Neizostavan ljetni proizvod koji će Vašem licu dati predivan "sun kiss" izgled. uvijek imajte bronzer uz sebe. Ja ne stavljam niti rumenilo, nego jednostavno cijelo lice pređem bronzerom i obožavam taj "upravo sam se sunčala" look. Bronzer nanesite i na oči u pregib i imate gotov eye look. Ja koristim Essence ili Catrice bronzere. Za ljeto Vam preporučam bronzere sa shimmerom jer na taj način u isto vrijeme nanosite i highlight i bronzer što će koži dati prekrasan, zdravi sjaj. Dakle ako ga pametno koristite, bronzer će Vam poslužiti kao bronzer, highlight i sjenilo.

7. Maskara

Malo maskare na trepavice otvara oči i automatski djelujete razbuđeno i svježe. Ja koristim MaxFactor masterpieceMax maskaru, međutim, za ljeto Vam ipak preporučujem neku vodootpornu maskaru zbog znojenja. 

8. Obrve

Preporučujem Vam vodootporni gel za obrve jer ne želite da Vam se obrve otope, right?

9. Sjajilo

Malo sjajila na usne jer želimo da nam usne izgledaju sočno, kao da smo upravo izašli iz mora.

10. Fiksator

Ako želite biti 100 % sigurni da Vam šminka neće nestati s lica za sat vremena, fiksirajte ju nekim fiksatorom. Ja koristim Makeup Revolution makeup setting spray, ali u drogerijama danas ima i Maybelline i Nyx i brojni drugi. 

KONAČNI LOOK


I na kraju, želim napomenuti da makeup ljeti zaista nije potreban, sve ovisi o Vašim željama. Vi možete dodati ili oduzeti neki od nabrojanih proizvoda. Dovoljna je maskara i sjajilo, ili BB krema i obrve, VI SAMI MAKEUP PODREĐUJETE SEBI, u tome je njegova ljepota. Samo morate uživati. 

CONVERSATION

18 komentari:

  1. ja ljeti najčešće nosim BB kremu i maskare malo stavim i to je to :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I to je sasvim dovoljno. Ovo je look kada želiš maalo ekstra ;-)

      Izbriši
    2. odlično izgleda. i vrlo prirodno! baš mi se sviđa!

      Izbriši
  2. Pozdrav! Da li se Bourjois podloga uvlači u bore ili ne? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne i ne :-) Štoviše, jako je hidratantan i ugodan na licu. Meni je on najveći drogerijski favorit :-)

      Izbriši
  3. Ljeti najčešće koristim samo korektor ako je potrebno... ili ako baš moram...moram onda BBB kremu jer inače se na mojem licu dogodi krah... temperatura i ja se ne volimo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma i ja tako najčešće, ili čak nošta ne nosim. Ali za neke posebne prilike, ovako nekako izgleda moj makeup :-)

      Izbriši
  4. Redovno na posao odem s makeupom, korektor, maskara, puder, sjenilo, ruž, olovka za obrve, a vratim se samo s maskarom i to ako baš grije s panda lookom ;) Sve mi se otopi i/ili skinem sama brisajući znoj. Svaki puta kažem da se neću ni šminkati dok je vruće, ali uvijek pokleknem. Puder u kamenu sam dugo izbjegavla zbog sulude ideje da nije potreban za moju normalnu do suhu kožu jer nemam problema sa sjajem (jedino od znoja) ali mislim da je vrijeme da ga nabavim. :) Čitala sam odlične recenzije za Bourjois Healthy Mix puder, samo moram provjerit kakav mu je izbor svijetlih nijansi, može li se po nijansama usporediti s Healty mix serumom? Odgovarala mi je nijansa 51 zimi, ljeti 52. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahah, mialim da je ovo borba svake žene ljeti. Toplo ti preporučam Bourjois Healthy Mix puder, iakoo, mislim da nema toliko svjetle nijanse, ali probaj se zaletiti do neke drogerije pa malo nanesi na vrat i provjeri. Ali pazi jer zba lagano oksidirati (potamniti) nakon 10 minuta, tako da radije odi u ducan, nanesi ga malo na vrat, odi doma i vidi kako ce se ponasati nijansa :-)

      Izbriši
  5. Jako dobri i korisni savjeti.Neke cu sigurno primjeniti na sebi.😊

    OdgovoriIzbriši
  6. Jako dobri i korisni savjeti.Neke cu sigurno primjeniti na sebi.😊

    OdgovoriIzbriši
  7. Ljeti je najbolje nanjeti malo BB kreme i maskare , neki sjaj i to je to , naravno sto se tice dnevnog makeup -a , a sto se tice vecernjeg sve zavisi od prilike :) <3 <3 svidjeju mi se tvoji savjeti i ja skoro isto tako radim :) <3 <3 <3

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja ljeti opcenito izbjegavam šminku ali bez BB lagane kreme, vodootporne maskare, olovke i gela za obrve i malo sjajila jednostavno ne mozes...Dobar je i osvjezavajuci sprej za lice i to je to
    FB Jasna Jurić
    #darivanje

    OdgovoriIzbriši
  9. super savijeti, odličan blog <3 :)

    OdgovoriIzbriši
  10. ovo mi se jako sviđa!
    ovisnica sam o makeupu i tijekom ljeta i smatram da ove doze sminke nisu previse! bitno je ne pretjerati sa sminkom na ocima, nikako ne pretjerana i teska sjenila, pogotovo ne za dnevni look
    eto barem moje misljenje :) <3

    OdgovoriIzbriši
  11. za sve ove godine sminkanja nikad nisam imala prajmer,za nepoverovati <3

    OdgovoriIzbriši

Slobodno komentiraj :)