Večernja vikend pamper rutina + proizvodi | Marija Nicole

Nakon dugog radnog tjedna, vikend je idealno vrijeme za opuštanje. To je vrijeme kada se možemo posvetiti sebi i svojim potrebama. Kada radite s djecom, neophodno je dva dana pustiti mozak na pašu i biti malo "sebičan". U konačnici, i njima će to koristiti jer se ponedjeljkom svježa vraćam na posao :)
Ovo je nekakva rutina koju volim raditi subotom i nedjeljom navečer, prije spavanja. Na taj način se pripremam za spavanje ili opuštanje na kauču.


TUŠIRANJE
Nema ljepše od dugog toplog tuša na kraju dana, cijelo tijelo vam se opusti i obnovi. Ja trenutno ispod tuša koristim dva proizvoda, jedan za tijelo i jedan za kosu. Za tijelo volim koristiti Nivea gel za tuširanje s mirisom čokolade. Božanstven je i kožu ostavlja mekanom i svilenom. Za kosu volim ovaj Schwarzkopf Gliss šampon. Oduševljena sam njime jer jako dugo drži kosu čistom. Ja ne koristim maske za kosu, ali ako vi koristite, sada je pravo vrijeme da ju nanesete.


SKIDANJE ŠMINKE
Iako vikendom ne nosim puno (ili uopće) šminke, svejedno kožu volim detaljno očistiti prije umivanja. Za to koristim svoj provjereni Garnier duo - dvofaznu micelarnu i dvofazni odstranjivač šminke s očiju.


MASKA ZA LICE
Nakon što sam očistila lice, jednom se umijem hladnom vodom, lagano posušimm i nanesem jednu od maski, ovisi o tome što želim taj daj. Imam ih jako puno, a najčešće posežem za onima koje mi pružaju duboku hidrataciju, poput Niveinih ili Afroditinih maski. Ostavim ih da djeluju 15-ak minuta, a za to vrijeme počupam obrve :-) Zatim skinem čistim ručnikom ili umivanjem.


UMIVANJE LICA
Da bih dubinski očistila svoju kožu od eventualnih ostataka maske, koristim Afroditin gel za umivanje koji u sebi ima lagane piling čestice. Miriši slatko, po jagodi, i mogu reći da je dosta dobar. Ništa revolucionalno, ali dobro :)


KREME
Kada smo detaljno očistili i osušili lice, slijede kremice, serumi i tonici. Jako voilm Afroditin aloe vera tonik kojeg lagano pošpricam po licu i krenem s nanošenjem kremica. Već dugo koristim Neutrogeninu hidratantnu kremu i još nisam naišla na nešto bolje od nje. Lako se upija i umiruje kožu. P.S. Ima intenzivan miris. Isto tako, odnedavno koristim Avene okoloočnu kremicu i obožavam ju. Bogata je, hranjiva i idealna za to osjetljivo područje. Još tražim koje bih ulje ili serum ubacila u svoju večernju rutinu, ali ako vi imate neko idealno, slobodno ga sada iskoristite :) Ili meni u komentarima preporučite neko dobro.


I na kraju, ne smijemo zaboraviti hidrataciju usana. Za to koristim obično Labello :)


Eto, kada sve to obavim, malo se namackam nekom kremom za tijelo. Bilo kojom. Oko toga nisam baš izbirljiva. Umotam se u svoj ogrtač i krenem na odmaranje uz neku knjigu ili film. Također, u posljednje vrijeme jako volim popiti šalicu čaja prije spavanja. Za opuštanje :)

*preuzeto sa https://www.google.hr/search?q=tea&client=firefox-b-ab&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjEhIj8-PbRAhUCXhoKHe_7B8wQ_AUICCgB&biw=1366&bih=672#imgrc=CgAZ8_XEm0x8eM:

Ovo su knjige koje trenutno čitam. Obožavam knjige koje istovremeno podižu samopouzdanje i educiraju. Preporuke.


Kako vi provodite svoje vikend večeri? Priuštite li si neku pamper rutinu? Koje proizvode koristite?

CONVERSATION

2 komentari:

  1. super <3 maske obožavam, pogotovo spa avonovo, zatim one zelene-prirodna kozmetika na bazi smilja i zelene gline, baleine mirisne..., avon pjena za lice, garnier i olival micelarne, a za kosu također avon, super su mi i maske i balzami, šamponi, serumi za kosu, te krema za kosu od pantena-ona nova crna, kao i ta cijela linija za kosu, samo čekam da potrošim ove. Razne kremice, lagane koje nisu masne za lice, a gelove nivea i dove, tu i tamo koji mirisni afrodita i balea. :) A za kožu najdraži piling koji stalno kupujem je Balea uljni piling za tijelo od morske soli i limunske trave.

    OdgovoriIzbriši
  2. Avene okoločna kremica je super,probala sam ju u testeru,za njegu usana preferiram Nuxe medeni balzam prije spavanja,stvarno je zakon,dok u toku dana njegujem prirodnim Dexe balsamom usne i puno mi je bolji od Labella.
    Obožavam dobre stvari i svakodnevnu njegu kako dekorativnu tako i preparativnu,to su užici

    OdgovoriIzbriši

Slobodno komentiraj :)