BEAUTY || 10 savjeta za njegu suhe i osjetljive kože + proizvodi | Marija Nicole

Dragi moji, 

pitala sam Vas na fejsu što biste htjeli čitati u sljedećem postu i velika većina Vas je rekla kako muči muku s osjetljivom i suhom kožom. Ovo je nešto što sam morala dobro proučiti jer nemam taj tip kože, ali imam prijateljice koje imaju. Svo prikupljeno znanje predstavit ću Vam danas kroz ovih 10 savjeta:
1. Umivanje hladnom ili mlakom vodom

Ako imate suhu kožu lica, preporučljivo je da ju umivate hladnom vodom koja će pomoći u osvježavanju i zadržavanju tekućine na koži. Vruća voda će dodatno isušiti Vaše lice, posebno ako nakon tuširanja iz kupaonice izlazite u hladniju prostoriju.

2. Hidratantne kreme za suhi i osjetljivi tip kože

Hidratantne kreme su NUŽNE za svaki tip kože, ali OSOBITO za suhu i osjetljivu. Kod ovakve kože preporučljivo je da hidratantne kreme budu što bogatije i nešto masnije kako bi se što duže zadržale i pružile dodatnu hidrataciju. Svakako prije kupovanja kreme pročitajte kojem je tipu kože namijenjena jer ne bi bilo dobro kada biste se doma vratile s kremom za matiranje lica. Za suhu i osjetljivu kožu preporučujem Eucerin kremu za lice koju možete pronaći na LINKU .

3. Uvedite ulja i serume u rutinu njege kože

Ulja su izuzetno dobra za održavanje vlage kod suhog tipa kože. Ne morate pretjerivati, ali neka postanu dio Vaše beauty rutine recimo navečer prije spavanja. Na taj način će se ulje  puno bolje upiti, a koža će Vam ujutro biti mekana i nježna. Preporučujem Vam suha ulja poput onog od Olivala. Predivno miriši, ima hranjive i zdrave sastojke za kožu, lako se upija i održava ju svježom. Ovo ulje koristim i ja koja sam normalne do masne kože, pa možete samo zamisliti koliko je dobar za suhi tip kože. Odlična ulja ima i Biotherm. Ili jednostavno koristite naše maslinovo i kokosovo ulje svaku večer. :)



4. Koristite hidratantne tonike kroz dan

Suhi tip kože se kroz dan vrlo brzo zamatira i imate osjećaj neugodnog zatezanja, gotovo pucanja kože. Ovo izbjegnite tako da u torbici ili u svome beauty kutku uvijek imate hidratantni tonik poput onog od Afrodite na bazi aloe vere. Preko noći ga stavite u hladnjak i preko dana poprskajte nekoliko puta lice kada počne osjećaj zatezanja. Tonik odlično osvježava kožu, a možete ga koristiti i prije i nakon nanošenja šminke. 


5. Koristite preparate bez boje, mirisa, parabena i alkohola

Znam da je teško na današnjem tržištu pronaći proizvode koji odgovaraju ovom opisu, ali ako se potrudite zasigurno ćete ih pronaći. Suha i osjetljiva koža apsoluno ne bi trebala dolaziti u doticaj s nekim od navedenih faktora jer ju to dodatno isušuje i u konačnici dovodi do akni ili prebrzog starenja. Preporučujem A-derma proizvode koji se mogu kupiti u ljekarni.

6. Pijte puno vode!

Ne mogu dovoljno naglasiti koliko je ovo važno! Suhoća kože se može liječiti i unošenjem tekućine u organizam. Svi znamo kako prava ljepota dolazi pravilnim načinom života. :)

7. Ne koristite sapune za pranje lica

Sapuni u svome sastavu imaju jako puno sastojaka koji isušuju kožu ruku i lica. Radije uložite u dobru, nježnu i hidratantnu pjenu za umivanje lica. Ja sam koristila Niveinu i bila je odlična, a preporučujem i Afroditin hidratantni koncentrat. 

8. Koristite ovlaživač zraka

Ako boravite u prostoru koji ima klimu, vrlo vjerojatno jako brzo osjetite sušenje kože. Dobro je uložiti u jedan kvalitetni ovlaživač zraka koji će spriječiti zatezanje i pucanje kože. Ako vam je to skupo, stavite barem zdjelu vode na radijator. 

9. Koristite pudere koji imaju dewy finiš

Nikako nemojte koristiti puder na kojem piše mat efekt. Vama trebaju puderi koji su hidratantni, lagani i prirodni. Možda je najbolje koristiti tonirane hidratantne kreme ili BB kreme. Od pudera preporučujem Bourjois Healthy mix ili Maybelline Affinitone. 
10. Promijenite način života!

Živite zdravije, pijte puno tekućine, bavite se tjelovježbom, uvedite voće i povrće u svoju prehranu. Niti jedan proizvod neće izliječiti suhu kožu koliko će to napraviti zdravi način života :) 
Ovo je ukratko ono što bi svaka osoba koja ima suhi i osjetljivi tip kože trebala činiti. Ako imate još kakvih savjeta, pišite nam u komentare i pomognimo jedni drugima. Predložite mi dobre proizvode koji su pomogli Vama. S nestrpljenjem očekujem Vaše savjete:*

CONVERSATION

9 komentari:

  1. ja imam vise mjesovitu kozu, na nekim djelovima suhu,a na drugim masnu pa bi me i to zanimalo kako tretirati i cime.
    za odabir pudera se apsolutno slazem, Bourjois fruit mix je apsolutno lagan i razmaziv, super efekt (Y)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti onda ocito imas mjesoviti tip koze ☺ Kao prvo, trebala bi koristiti tehniku multimasking, odnosno koristiti matirajuće proizvode samo na djelovima na kojima si masna. Npr stavljanje primera ili matirajuću kremu samo na t zoni, a ostalo bogatom hidratantnom kremom. Koristiti oudere s polumat finišom, poput onih od Catrice ☺

      Izbriši
  2. Odlicni savjeti,super mi je ova Eucerin krema ❤

    OdgovoriIzbriši
  3. Imam suhu kožu pa mi je ovaj post super došo
    Koristim Eucerin Aquaporin kremu i super mi odgovara koži
    Također prije spavanja utrljam par kapi suhog ulja u lice a ujutro mi bude mekano i spremno za šminku
    Svjetlana Rimoldi
    ��

    OdgovoriIzbriši

Slobodno komentiraj :)